Publication:
Çeşitli et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve kullanım amaçları

dc.contributor.buuauthorYücel, Ahmet
dc.contributor.buuauthorTiryakioğlu, Özlem
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
dc.date.accessioned2021-02-19T08:13:00Z
dc.date.available2021-02-19T08:13:00Z
dc.date.issued1992
dc.description.abstractEt ve et ürünleri insan beslenmesinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Büyümemizi, yaşamamız ve fizyolojik fonksiyonlarımızı mükemmel bir düzende yürütebilmemiz için gerekli tüm komponentleri içeren organize gıdalardır. Beslenmede bu denli önemi olan etin, özellikle sucuk gibi fermente al ürünlerine işlendiğinde, üretim sonucundaki kaliteyi kesinleştirmek oldukça güçtür. Son ürünü güvenceye almak, fermentasyonu gerçekleştiren mikroorganizmaların faaliyetini kontrol altında tutmakla mümkündür. Bu nedenle kaliteli ve güvenli ürün eldesi için starter kültür kullanımına gerek vardır.
dc.description.abstractMeat and meat products play an important role in human nutrition. They are organized foods which contain all the necessary components for our survival, growth and physiological functions. It is hard to determine the final quality of such an important product exactly, especially when it is processed to fermented meat products such as flavored sausage. It is possible to ensure the final product in case that the activities of microorganisms that realise fermentation are controlled. Therefore, it is necessary to use starter culture for the obtaintion of high quality and safe product.
dc.identifier.citationUludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1),
dc.identifier.endpage212
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage205
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16498
dc.identifier.volume9
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEt ürünleri
dc.subjectStarter kültür
dc.subjectMeat products
dc.subjectStarter culture
dc.titleÇeşitli et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve kullanım amaçları
dc.title.alternativeStarter cultures used in some meat product and their usage purposes
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
9_1_21.pdf
Size:
1.48 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: