Yayın:
Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma

dc.contributor.buuauthorÇopur, Ömür Utku
dc.contributor.buuauthorDönmez, Gülçin
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
dc.date.accessioned2021-02-19T08:07:24Z
dc.date.available2021-02-19T08:07:24Z
dc.date.issued1992
dc.description.abstractBu çalışmada, gıda sanayiinde kullanımı giderek artan ve ürünün kalitesini önemli ölçüde etkileyen pektinin bazı fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri saptanmış ve böylece kullanılan pektinin özelliklerini tam olarak bilmemekten kaynaklanan kalite kayıplarının önlenmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak, analizi yapılan pektinlerin özellikleri arasında önemli farklar olduğu saptanmış ve elde edilen bu bulgular tartışılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, some physical, chemical and technological properties of pectin which is increasingly being used in food industry and which effects the quality of product considerably were determined thus it was aimed to minimize the quality loses due to the unawareness of the characteristics of the pectin used. As a result, significant differences were determined between the properties of analyzed pectins and results obtained were discused.
dc.identifier.citationÇopur, Ö. U. ve Dönmez, G. (1992). "Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 173-181.
dc.identifier.endpage181
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage173
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16492
dc.identifier.volume9
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectPektin
dc.subjectPectin
dc.titlePektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma
dc.title.alternativeA research on the determination of some properties of pectin
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
9_1_18.pdf
Boyut:
1.54 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama

Koleksiyonlar