Publication:
Perakende su ürünlerinde aeromonas hydrophila varlığının araştırılması

dc.contributor.buuauthorMuş, Tülay Elal
dc.contributor.buuauthorÇetinkaya, Figen
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2020-12-02T08:14:58Z
dc.date.available2020-12-02T08:14:58Z
dc.date.issued2013-09-02
dc.description.abstractMevcut çalışma, Bursa’da perakende satışa sunulan çeşitli su ürünlerinde (balık, midye, karides) tehlikeli gıda patojenlerinden A. hydrophila’nın insidensini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirildi. Etkenin örneklerden izolasyonu, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından önerilen standart prosedürlerden yararlanılarak sağlandı. Örneklerden alınan Aeromonas izolatları API 20E bakteri tanımlama sistemi ile tür düzeyinde identifiye edildi. Çalışmanın sonuçları, analiz edilen 100 örnekten 14’ünün A. hydrophila ile kontamine olduğunu ve su ürünlerinin A. hydrophila’nın insanlara bulaşmasında potansiyel bir araç olabileceğini gösterdi.
dc.description.abstractThe present study was carried out to determine the incidence of A. hydrophila, which is considered as a hazardous foodborne pathogen, in various seafood (fish, mussel, shrimp) sold at the retail level in Bursa. The isolation of the bacterium was performed using the standard procedures recommended by the U.S. Food and Drug Administration (FDA). Aeromonas isolates obtained from the samples were identified to species level by API 20E Bacterial Identification System. The results of this study showed that 14 out of 100 samples analysed was contaminated with A. hydrophila, and seafood could be a potential vehicle for transmission to humans of A. hydrophila
dc.identifier.citationMuş, T. E. ve Çetinkaya, F. (2013). "Perakende su ürünlerinde aeromonas hydrophila varlığının araştırılması". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 32(1), 7-10.
dc.identifier.endpage10
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage7
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144338
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14275
dc.identifier.volume32
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectAeromonas hydrophila
dc.subjectSu ürünleri
dc.subjectBalık
dc.subjectKontaminasyon
dc.subjectSeafood
dc.subjectFish
dc.subjectContamination
dc.titlePerakende su ürünlerinde aeromonas hydrophila varlığının araştırılması
dc.title.alternativeInvestigation of the presence of aeromonas hydrophila in seafood at retail level
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
32_1_2.pdf
Size:
286.5 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: