Yayın:
Köpeklerin coronaviral enfeksiyonu

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Batmaz, Hasan

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Coronavirus infection occurs together with diarrhea, vomiting and sudden death in dogs, espically in puppies. It is highly common in the world, although its mortality is low. We have the opinion that since this disease has symptoms which are similar like other diseases and it can not be diagnosed with certainity, it occurs covertly in our country.
Coronavirus enfeksiyonu köpeklerde, özellikle köpek yavrularında ishal, kusma ve ani ölüm ile seyreder. Mortalitesi düşük olmasına rağmen dünyada oldukça yaygındır. Bu hastalığın diğer enfeksiyonlarla karışabilmesi nedeniyle teşhis edilemediği ve dolayısıyla ülkemizde de gizli olarak seyrettiği görüşündeyiz.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Dog, Viral disease, Köpek, Viral hastalık

Alıntı

Batmaz, H. (1988). “Köpeklerin coronaviral enfeksiyonu”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 7(1-2-3), 133-136.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

19

Views

97

Downloads