2003 Cilt 22 Sayı 1-2-3
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/13141
Browse
Browsing by Subject "Biyojen amin"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Biyojen aminler - süt ve süt ürünlerindeki varlığı ve önemi(Uludağ Üniversitesi, 2003-09-04) Aygün, OsmanBiyojen aminler hayvan, bitki ve mikroorganizmaların normal metabolizmasında rol alan düşük molekül ağırlıklı organik bazlardır. Ancak, çiğ veya işlenmiş gıdalarda da oluşabilen biyojen aminler, gıdalarla yüksek miktarda vücuda alındıklarında zararlı etkiler ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bazı gıda zehirlenmelerinin, histamin ve tiramin ile ilişkili olduğu bilinmektedir. Biyojen aminler, süt ürünleri içerisinde en çok peynirde bulunmaktadır. Bu derlemede biyojen aminlerle birlikte, bunların süt ve süt ürünlerinde bulunuşu ve önemi hakkında bilgi verilmektedir.