2014 Cilt 28 Sayı 1
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 2014 Cilt 28 Sayı 1 by Subject "Allergic reaction"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Open Access Gıda alerjisi reaksiyonları(Uludağ Üniversitesi, 2014-04-04) Karakılıç, Merve; Suna, Senem; Tamer, Canan Ece; Çopur, Ömer Utku; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.Günümüzde alerjik reaksiyonların gelişim süreçleri ve bu reaksiyonlardan korunma yöntemleri oldukça önem taşımaktadır. Gıda alerjisi, bu reaksiyonlar arasında büyük öneme sahip olup, insanlarda görülme sıklığı sebebiyle üzerinde durulması gereken bir konu haline gelmiştir. Bu derlemede gıda alerjisinin ortaya çıkma nedenlerinden bahsedilerek, gösterdiği reaksiyonlar, çeşitleri ve oluşum mekanizması hakkında bilgi verilmiştir.