2011 Cilt 30 Sayı 2
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 2011 Cilt 30 Sayı 2 by Subject "Charque"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Open Access Geleneksel yöntemlerle üretilen kurutulmuş et ürünleri(Uludağ Üniversitesi, 2011-09-30) Temelli, Seran; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Geleneksel olarak üretilen kurutulmuş et ürünleri, Orta Doğu ve Güney Asya ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede halen tüketilmektedir. Etlerin uzun süre muhafaza edilmesi amacı ile tuzlama, baharatlama ve kurutma aşamaları geçiren bu ürünlerin üretimleri aynı ülkenin farklı yörelerinde bile değişiklik gösterebilmektedir. Bu derlemede, dünyada geleneksel olarak üretilen başlıca kurutulmuş et ürünlerinden charque, biltong, kilishi, qwanta, İspanyol cecina, Meksika usulü cecina, pemmican, rougan, roupu, jirge, kaddid ve pastırmanın üretim teknikleri, kimyasal bileşimleri ve muhafaza süreleri ile ilgili güncel bilgilere yer verilmiştir.