2011 Cilt 30 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/13941
Browse
Browsing by Subject "Cecina"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Geleneksel yöntemlerle üretilen kurutulmuş et ürünleri(Uludağ Üniversitesi, 2011-09-30) Temelli, Seran; Veteriner FakültesiGeleneksel olarak üretilen kurutulmuş et ürünleri, Orta Doğu ve Güney Asya ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede halen tüketilmektedir. Etlerin uzun süre muhafaza edilmesi amacı ile tuzlama, baharatlama ve kurutma aşamaları geçiren bu ürünlerin üretimleri aynı ülkenin farklı yörelerinde bile değişiklik gösterebilmektedir. Bu derlemede, dünyada geleneksel olarak üretilen başlıca kurutulmuş et ürünlerinden charque, biltong, kilishi, qwanta, İspanyol cecina, Meksika usulü cecina, pemmican, rougan, roupu, jirge, kaddid ve pastırmanın üretim teknikleri, kimyasal bileşimleri ve muhafaza süreleri ile ilgili güncel bilgilere yer verilmiştir.