2011 Cilt 30 Sayı 2
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 2011 Cilt 30 Sayı 2 by Subject "Accreditation"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Open Access Gıda mikrobiyolojisinde kullanılan yöntemlerin laboratuvar akreditasyonu(Uludağ Üniversitesi, 2012-01-09) Özkök, Sibel; Koluman, Ahmet; Burkan, Zeynep T.; Çalım, H. Duygu; Tezel E., Atanur; Akçelik, NazanGenel bir anlatım ile akreditasyon; laboratuvarların, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası kabul görmüş teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğinin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi olarak tanımlanabilir. Bu kapsamda yapılan denetlemeler ISO 17025’e göre idari ve laboratuvar genel şartları, analiz koşulları, analize ait tüm parametreler olmak üzere iki ana başlıkta gerçekleştirilir. Akreditasyon kapsamında yapılan tüm analizlerin güvenilir ve doğruluğu yüksek sonuçlar verdiği gözlemlenmektedir. Ülkemizde gıda üretimi ve dağıtımında resmi veya özel kontrol kurumlarının akreditasyona verdiği öneme bağlı olarak toplam gıda güvenirliğinde belirgin bir yükselme kaydedilebilecektir. Bu derleme içerisinde akreditasyon ve akreditasyona ait tanımlar özetlenecektir