2004 Cilt 18 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/1356
Browse
Browsing by Subject "Baskı"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Salamura siyah zeytin üretiminde geleneksel Gemlik yönteminin günümüz koşullarına uyarlanması(Uludağ Üniversitesi, 2004) Uylaşer, Vildan; Şahin, İsmet; Ziraat Fakültesi; Gıda Mühendisliği BölümüBu çalışmada salamura siyah zeytin üretiminde kullanılan Gemlik yönteminin uygulama şekli değiştirilerek temiz, kaliteli ve dış pazara uygun Gemlik tipi zeytin üretilme olanağı araştırılmıştır. Bu amaçla 2001 ve 2002 hasat yıllarında İznik’ten satın alınan siyah zeytinler, tamamen kapalı, 100L hacimli, paslanmaz çelik tanklarda; ilk yıl % 11.7 tuzlu salamurada ve 10, 20, 30, 40 kg/m2 baskı altında; ikinci yıl % 5 ve % 7 tuzlu salamurada ve 35 kg/m2 baskı altında bakteri kültürü aşılamalı işlenmiştir. İlk yıl ürünleri 5 ayda tüketim olgunluğuna gelmiş ve en iyi sonuçlar 30 ve 40 kg/m2 baskı uygulamasında alınmıştır. İkinci yıl ürünleri 2.5 ayda tüketim olgunluğuna gelmiş ve % 7 salamurada işlenen üründe % 2.5 tuz miktarı belirlenerek dış pazarlarda da rahatlıkla satılabilecek kalite ürün elde edilmiştir.