1993 Cilt 12 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/17566
Browse
Browsing by BUU Author "Tayyar, Mustafa"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item 18 aylık erkek besi danasında clavicula olgusu(Uludağ Üniversitesi, 1993) Yıldız, Bahri; Bahadır, Ali; Tayyar, Mustafa; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Anatomi Bilim Dalı.; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı.Fakültemiz et ünitesinde bir besi danasının işlenmesi sırasında scapual ya bağlı olarak sağlı sollu birer rudimenter clavicula ya rastlanmıştır. Söz konusu kemiklerden soldaki işleme sırasında tahrip olduğundan sağdakinin özellikleri tarif edildiği gibidir. 11,4 cm uzunluğunda, belirgin bir başçık, bundan devam eden bir gövde ve bir serbest uçtan oluşan kemiktir.Item Türk sucuğu üretiminde starter kültür kullanımı(Uludağ Üniversitesi, 1993) Tayyar, Mustafa; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.Fermente et ürünleri, mikroorganizmaların gelişmeleri ve metabolik faaliyetleri sonucunda elde edilmektedir. Üretimlerinde mikroorganizmaların karıştığı bir olgunlaşma basamağına gerek duyarlar. Bu mikroorganizmaların metabolik aktiviteleri ürünün özelliklerini belirleyen arzu edilen değişikliklere neden olur. Bu nedenle fermente et ürünlerinin üretimi için mikroorganizmaların varlığı zorunludur. Son ürünün kalitesi fermantasyonda rol oynayan mikroorganizmaların tipine, ham madde seçimine ve üretim sırasındaki koşullara bağlı olarak büyük değişim göstermektedir. Bu derleme fermente et ürünlerinin tipik örneği olan sucuğun üretim teknolojisinde starter kültürlerin rolü ana hatlarıyla incelenmiştir.