1993 Cilt 12 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/17566
Browse
Browsing by BUU Author "Soyutemiz, G. Ece"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Tavuk etinin besin değeri ve diğer et ve et yerine geçen maddelerle karşılaştırılması(Uludağ Üniversitesi, 1993) Soyutemiz, G. Ece; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.Tavuk kümes hayvanları içinde her bölge koşulunda yetişebilen, canlı ağırlık artış hızı yüksek, generasyon süresi kısa ve birim et verimi çok ekonomik olan bir hayvandır. Özellikle hayvansal kökenli protein açlığının söz konusu olduğu ülkemizde tavuk etleri protein noksanlığını kapatmada çok etkili olabilir.Item Yoğurdun insan beslenmesindeki faydalı etkisi ve yoğurt tüketiminin günlük miktarları(Uludağ Üniversitesi, 1993) Soyutemiz, G. Ece; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.Yoğurt mükemmel bir gıdadır. Onu ilginç bir gıda yapan ilgili bakterilerin karşılıklı simbiyotik ilişki yeteneği veya metabolik ürünlerin terapatik etkisi ile ilgili olabilir. İnsan beslenmesinde yoğurdun değeri, sadece besleyici değeri Üzerine değil aynı zamanda intestinal mikroflora faydalı etkisi üzerine kurulmuştur. 20. yüzyılın başlarında Metchnikoff ( 1845-1916) uzun yaşama teorisinde yoğurdun laktik asit ve içerdiği diğer ürünler aracılığı ile kalın barsaklarda anaerob spor yapan bakterilerin gelişmesini önlediğini iddia etmiştir. Balkan dağ kabileleri, Kafkasya ve Türkiye' deki uzun ömürlü insanların yoğurtla beslendikleri örnek olarak verilmiştir (The Road to Health).