2015 Cilt 29 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/2322
Browse
Browsing by BUU Author "Delikanlı, Berrak"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Gıda işleme yöntemlerinin gıda alerjenitesi üzerine etkisi(Uludağ Üniversitesi, 2015-10-23) Özcan, Tülay; Delikanlı, Berrak; Yıldız, Eda; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.Gıda alerjisi, insan bağışıklık sisteminin belirli gıdalara karşı gösterdiği aşırı duyarlılık reaksiyonudur. Gıdalarda bulunan alerjenler insan sağlığını ve dolayısıyla da gıda güvenliğini tehdit eden önemli tehlikelerden biri olarak görülmektedir. İşlenmiş gıdaların alerjenik özelliklerinden ziyade IgE bağlama kapasitesi hakkında birçok çalışma bulunurken; kontrollü koşullar altında gıda üretim yöntemlerinin gıda alerjenitesi üzerine etkileriyle ilgili sistematik denetlemeler yok denecek kadar azdır. Bu derleme, gıda işleme yöntemleri ve bu yöntemlerin gıdaların alerjenik kapasitelerine etkisi üzerine genel bir bakış sağlamaktadır.