1986 Cilt 5 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/15379
Browse
Browsing by BUU Author "Eriş, Atilla"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Bursa yöresinde farklı ekolojilerde yetiştirilen dixired şeftali çeşidinde olgunluk ve kalite değişimleri(Uludağ Üniversitesi, 1986) Eriş, Atilla; Tüler, Nuray; Özgür, Mehmet; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Bahçe Bitkileri Bölümü.Bursa yöresinin üç farklı ekolojisin de yetiştirilen Dixired şeftali çeşidinin olgunluk ve kalite değişimlerinin incelendiği bu çalışmada, yörenin iklim ve toprak koşullarındaki farklılıklar ile uygulanan kültürel işlemler öncelikle meyvelerin hasat zamanlarında, daha sonra kalite değerlerinde etkili bulunmuştur. Serme köyündeki şeftalilerde erkencilik• tespit edilmiş, ancak kalite değerleri düşük bulunmuştur. Yenişehir yöresinde hasat nispeten gecikmiş, meyvelerin kalitesi yine pekiyi bulunmamıştır. Yalova yöresi meyveleri ise daha kaliteli ve iri bulunmuş lar, ancak geç hasat edilmişlerdir. Bu farklılıkların ortaya çıkışında her üç yöredeki farklı toprak yapısının ve bileşiminin; yağış alma, güneşlenme ve sıcaklık toplamlarının etkisi açık olarak kendini göstermiştir.Item General aspect of horticulture in Bursa(Uludağ Üniversitesi, 1986) Eriş, Atilla; Şeniz, Vedat; Soylu, Arif; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi.Bursa has a special place in Turkey from the horticultural point of view. Fruit species such as oliue, peach, grcıpe, apple, plum, pear, cherry, walnut, chestniıt, fig, strawberry and quince and almost all summer and w in ter uegetable specieı that haue important additiues to total production of Turkey are grown in this uicinity extensiuely. Vegetable species such as tomato, bean, pepper and pea whiciı especially processedin industry, and o nion are produced much than others. In this study, current aspect of horticulture in Bursa prouince was identified; and its economic dimensions and technical problems were explained.