1991 Cilt 8 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/15382
Browse
Browsing by BUU Author "Kurdal, Ekrem"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Sütçülük işletmelerinde su ve atık su sorunları(Uludağ Üniversitesi, 1991) Kurdal, Ekrem; Ziraat Fakültesi; Gıda Bilimi ve Teknolojisi BölümüSütçülük işletmelerinde temiz su gereksinimi çok fazladır, hatta su kullanımı bir zorunluluktur. Böyle olunca atık suyun da fazla olacağı doğaldır. İşte burada temiz su ile kirli suyu birbirinden ayırt etmek ya da hangi su temizdir hangisi kirlenmiştir şeklinde bir sonuca varmak önemlidir. İlk aşamada soğutucu ya da soğutma işleminde kullanılan su önemli olmaktadır. Bu su birçok durumlarda soğutuculardan elde edilir ve yine genelde bu amaçla kullanılır. Halbuki süt soğutucularından elde edilen bu ve benzeri sular ise, kullanımından sonra kanallara akıtılmaktadır. Kirli su ise yukarıdaki durumun aksine temizlik ve çalkalama amacı ile kullanılan sudur ve az ya da çok miktarda süt, süt bileşenleri, peynir altı suyu vb.leri organik maddeleri içermektedir.