1991 Cilt 8 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/15382
Browse
Browsing by BUU Author "Çakır, Mehmet Dilaver"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Zeytinin reçel üretimine uygunluğu üzerinde bir araştırma(Uludağ Üniversitesi, 1991) Çopur, Ömer Utku; Çakır, Mehmet Dilaver; Ziraat Fakültesi; Gıda Bilimi ve Teknolojisi BölümüZeytin, ülke ekonomimiz ve halkımızın beslenmesi açısından önemli bir tarımsal ürünümüzdür. Bu çalışmada, zeytinin geleneksel tüketim olanaklarına bir yenisini ilave ederek pazarlama ve ticari değerini artırmak amaçlanmıştır. Sonuç olarak; zeytin reçeli tüketiciler tarafından beğenilmiş ve dolgu maddesi seçiminin, tadı büyük ölçüde maskelenmesi nedeniyle önemli olduğu ve bu konuda bir optimizasyona gidilmesi gerektiği anlaşılmıştı.