Sorgulamak ve yaşamak için tek bir hayat

Topan, Hüseyin

Genel anlamda 'akıl kavramı her zaman için felsefenin temel konularından olmuştur. Ancak; tarihsel süreçle beraber kavramı biraz derinleştirdiğimizde. kavrama farklı anlamlar kazandırıldığını görebiliriz. "Görmek" derken gerçek anlamından bahsediyorum; nitekim, aklın en değerli hakkımız olan yaşamımızı şekillendirmede öncelikli rol oynadığını düşündüğümüzde, bu anlam farklılıklarinın günlük yaşantımıza etkileri daha önemli hale gelir.
In general sense, the concept of reason has always been one of the main subjects of philosophy. But when we deepened the concept some more, we can see that the concept was gained different meanings within the historical progress. While saying "to see I was mentioning its real meaning: just as, when we think that the reason acts on shaping our life which is the most valuable right of us: these meaning differences' effects in our daily life become more important, life.

Nesnel ve öznel akıl, Yaşam, Ahlak, Etik, Objective and subjective reason, Life, Ethics, Morality

Topan, H. (2006). "Sorgulamak ve yaşamak için tek bir hayat". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 6, 20-24.