Faiz oranları ve para politikası

Yükleniyor...
Küçük Resim

1980

Kurum Yazarları

Gibson, William E.

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Bursa Üniversitesi

Özet

Ekonomistler arasında para stokundaki bir artışın faiz oranlarını düşüreceği şeklinde yaygın bir kanı vardır. Tobin tarafından da vurgulandığı gibi (1947), bu sonuca faiz oranlarıyla talep edilen para miktarı arasındaki likidite -tercihi ilişkisi göz önünde tutularak varıldığı görülmektedir.

Açıklama

William E. GIBSON; «Interest Rates and Monetary Policy>>, İÇ: William E. GIBSON and George G. KAUFMAN Monetary Economics Reading on Current Issues, Mc Graw-Hill Book Company, New York, 1971, S. 311-317. Bu makale tercüme edilirken sadece kuramsal yaklaşımlara yer verilen I ve II. bölümler esas alınmış, ampirik çalışmaların yer aldığı III. bölüme yer verilmemiştir.

Anahtar kelimeler

Faiz oranları, Para politikası

Alıntı

Gibson, W. E. (1980). "Faiz oranları ve para politikası". çev. M. İlker Parasız. Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat Fakültesi Dergisi, 2(1), 61-70.

Koleksiyonlar