Hukuk ilminde anlam sorunu

Yayınevi

Bursa Üniversitesi

Özet

Hemen hemen her ilmi hukuk eserinde ve bir çok mahkeme kararlarının gerekçelerinde, yasanın veya belirli bir kuralın «anlam ve amacından, bu veya şu hususun çıktığı yahut bir norm anlamına uygun olarak, bunu veya şunu ifade ediyor tarzında basmakalıp bir atıfın dönüp dolaştığını görürüz. Bir hukuki normun anlam ve amacı, ile ne kastediliyor; eğer bu tarzda gerekçelendirilirse, hangi söylenmemiş önşartlar her sefer vücuda getirilebilir, ikisi bir arada nasıl bağdaşabilir?

Açıklama

Bu makale Prof. Dr. Karl Larenz tarafından <<Festschrift für Franz Wieacker zum 70. Geburtstag 1973, Verlag Vanderhoeck u.Rugrecht, 34 Göttingen>>de yayınlanmıştır.

Anahtar kelimeler

Hukuk, Anlam

Alıntı

Larenz, K. (1981). "Hukuk ilminde anlam sorunu". çev. Hasan Pulaşlı. Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat Fakültesi Dergisi, 2(1), 192-207.

Koleksiyonlar