Hiper fonksiyonlu bir paratiroid olgusu

1976

Bursa Üniversitesi

Primer hiperparatiroidism ender görülen bir hastalıktır. Tanısı güçtür ve özellikle kemik tümörleri ile karıştırılabilir. Kemik tümörü tanısı ile yatırılan bir hastamızda labaratuvar verileri ile primer hiperparatiroidism tanısı konmuş ve yapılan boyun eksplorasyonunda iki adet adenom çıkarılmıştır.
Primary hyperparathyroidism is rare and diagnosis is very diffucult. This disease is generally confused with bone tumors. The women who is 42 years old is hospitalized with diagnosis of the bone tumors but according to the labaratory findings a diagnosis primary hyperparathyroidism is thought. In the exploration of the neck two parathyroid adenomas are excesed.

Hiper fonksiyonlu paratiroid, Hyperfunctional parathyroid, Kemik tümörü, Bone tumors

Kızıl, A. vd. (1976). "Hiper fonksiyonlu bir paratiroid olgusu". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 3(1-2), 94-96.