İnsan olma bilinci kişi olma sorumluluğu

2003

İyi, Sevgi

Öncelikte bugün burada felsefi bir söyleşi yapma olanağını sağlayan sayın yetkililere teşekkür ediyorum. "Felsefi söyleşi olanağı" diyorum çünkü felsefenin insan yaşamındaki yeri ve önemi genellikle pek bilinmediğinden felsefe çoğu kez ihmal edilen bir konu olmuştur. Özellikle toplumumuzda günümüzdeki durum bundan 20-30 yıl öncesine göre hayli farklı olmakla birlikte felsefenin insan dünyasındaki önemi ne yazık ki gereği gibi anlaşılabilmiş değildir hala. İşte bu yüzden bizlerin burada felsefi bir söyleşi için bir araya gelmiş olmamızı sevindirici buluyorum.

İnsan olma bilinci, Kişi olma sorumluluğu, Felsefi söyleşi, Konuşma

İyi, S. (2003). ''İnsan olma bilinci kişi olma sorumluluğu ''. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 2, 21-26.