Müzelerin eğitim ortamı olarak kullanımı

2002-04-01

Bu çalışmada, müzelerin çeşitleri, genel ve özelde eğitim işlevini gerçekleştirmeye yönelik politikaları ele alınmış, çağdaş müzelerin çocukgenç-yetişkinlerin eğitimine yönelik olarak uyguladıkları etkinlikler araştırılmıştır.
In this works, museum types and their politics on the subject of fullfilling their educative and instructional duty in both public and private sector has been pointed out. Contemporary museums activities regarding child, teenager and adult education has also been examined in this work.

Müzeler, Müze ve eğitim, Kültür materyalleri, Museum, Museum education, Heridge education, Experiential learning, Material culture

Maccario, N. K. (2002). "Müzelerin eğitim ortamı olarak kullanımı". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 15(1), 275-285.