Performansa dayalı etkinlik analizi: Devlet üniversiteleri örneği

2017-12-08

Uslu, Ali
Ertaş, Fatih Coşkun
Yayar, Rüştü

Bilindiği üzere 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu maliyesi ve yönetimi sisteminde köklü değişiklikler hayata geçirilmiştir. Kanunla stratejik planlama, performans programı, faaliyet raporu gibi performans yönetimi odaklı faaliyetler kamu işletmeleri için de uygulanmaya başlamıştır. Çalışmanın konusu kamu işletmelerinde performans yönetimi ve 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversitelerinin 2014 ve 2015 yılları etkinliklerinin veri zarflama analizi ile ölçülmesidir. Analiz sonucunda göreceli etkin ve etkin olmayan üniversiteler belirlenerek, etkin olmayan üniversitelerin etkin olabilmesi için yapmaları gerekenler araştırılmıştır.
As known, radical changes have been made in public finance and management system with Public Financial Management and Control Law no 5018.With this law including performance management oriented activities, such as strategic planning, performance program, activity report has also started to be implemented in public enterprises. The subject of study is performance management in public enterprises and the measurement of 2014 and 2015 events of state universities founded after 2000 by data envelopment analysis. As a result of the analysis, relatively effective and ineffective universities have been identified, and what has to be done in order for the ineffective universities to be effective universities

Devlet üniversiteleri, Performans yönetimi, VZA, State üniversities, Performance management, DEA

Uslu, A. vd. (2018). "Performansa dayalı etkinlik analizi: Devlet üniversiteleri örneği". International Journal of Social Inquiry, 11(1), 255-276.