2011-10-05

Sevgi, Levent

İki boyutlu (2B) FDTD-tabanlı yüzeyaltı görüntüleme simülasyon programı tanıtılmaktadır. Yere Nüfuz Eden Radar (YNER) ismi verilen bu paket çeşitli yüzeyaltı senaryoları için yapay veri oluşturmak amacı ile kullanılabilmektedir. Görsel ağırlıklı özelliklere sahip YNER simülasyon paketinden hem eğitim hem de araştırma amaçlı olarak yararlanılabilmektedir. Farklı verici/alıcı anten konfigürasyonları/konumları, işaret dalga şekilleri, tarama alternatifleri v.b. incelenebilmektedir. İşaret ve/veya görüntü işleme grupları farklı görüntüleme algoritmalarını YNER aracılığı ile oluşturulan saçılan veriler üzerinde test edebilir ve performans analizleri yapabilirler.
A two-dimensional FDTD-based subsurface imaging virtual tool is introduced. The Ground Penetrating Radar (GPR) virtual tool can be used to generate synthetic scattering data for various subsurface scenarios. The virtual tool may be used for both educational and research purposes. Effects of different transmit/receive antenna configurations/locations, signal waveforms, scan alternatives, etc., may all be investigated. Signal and/or image processing groups can test different imaging algorithms on the scattering data generated via GrGPR and do performance analyses.

Elektromanyetik saçılma, Yüzeyaltı görüntüleme, Yere nüfuz eden radar, Tümör/mayın bulma mikrodalga görüntüleme, Görüntü oluşturma, Nesne belirleme, FDTD, Electromagnetic scattering, Subsurface imaging, Ground penetrating radar (GPR), Tumor/mine detection, Image reconstruction, Object identification

Karpat, e. ve Sevgi, L. (2011). "Yüzeyaltı görüntüleme senaryoları için geliştirilen iki boyutlu (2B) FDTD tabanlı bir simülasyon programı". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 16(1), 95-104.