Halojenli hidrokarbonların parankim toksisiteleri

1976

Bursa Üniversitesi

İdeal anestetik ilaçların özellikleri saptandıktan sonra halojenli hidrokarbon esaslı anestetik ilaçlar ve bunların parankim toksisiteleri araştırıldı. En uygun koşullardaki uygulamalarda bile bu toksik etkiden kaçınılamıyacağı dikkate alınarak gerçekten gereksinme duyulmayan durumlarda bu tip anestetiklerin kullanılmaması önerildi.
The principals of ideal anestetic have been reviewed and the paranehim toxicity of halogenated hydrocarbons throughly discussed. These toxic effects can be seen after even very suitable and carefully monitored conditions. For these reasons one should not apply these anesthetics for every case if it is not essentially necessary.

Halojenli hidrokarbon, Parankim toksisiteler, Paranchim toxicity, Halogenated hydrocarbons

Toydemir, O. (1976). "Halojenli hidrokarbonların parankim toksisiteleri". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 3(3-4), 35-52.