Paratestikuler rabdomyosarkoma

1992

Paratestikuler rabdomyosarkoma (RMS) çocukluk çağının nadir tümörüdür. Kaynaklarda genellikle ufak gruplar halinde, tümörün evresi ve tedavi yöntemlerini içeren makaleler bulduk. Laboratuvarımızda 1975'den beri sadece iki olgu gördük. Bunlar 3 ve 15 yaşlarında erkek çocuklara ait olup aynı hafta içerisinde laboratuvara getirildi. Olgulardan biri pleomorfik, diğeri alveolar rabdonıyosarkoma idi.
Paratesticular rhabdomyosarcoma is a rare tumor of childhood. In the literature we have found many articles concerning generally staging and treatment modalities of small groups. On our laboratory we have only seen two cases since 1975 which belonged to a 3 and a 15 year old males, brought in the same week to the laboratory. One of them was pleomorphic, the other was alveolar rhabdomyosarcoma.

Paratestikuler rabdomyosarkoma, Paratesticular rhabdomyosarcoma

Yerci, Ö. ve Erol, O. (1992). ''Paratestikuler rabdomyosarkoma''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 19(3), 413-417.