Bu çalışmada, renk ölçüm esasları ve renk farkı formülleri verilmekle, boyarmadde konsantrasyonları seçimli olarak değiştirilerek renk farkı değerlerinin değişimi incelenmiştir. Renk farkı değerlerindeki minimum değeri verecek uygun boyarmadde konsantrasyon aralıkları pamuklu örme kumaşlar için belirlenmiştir.
The investigation of the changeability of the color differences depending on the dyestuff concentration of cotton knitted fabrics. In this study the principle of the color measurement and the formulas of the color diference have been given. The changeability of the color differences has been investigated by changing the quantity of selected dyestuff concentrations.

Renk ölçüm esasları, Renk farkı formülleri, Boyar madde, Konsantrasyonlar, Pamuklu kumaş, Color measurement principles, Dyestuff, Cotton, Color difference formulas, Concentrations

İskender. M. A. (1993). ''Pamuklu örgü mamullerde renk farkı değerlerinin boyar madde konsantrasyonuna bağlı olarak değişiminin incelenmesi''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 4(1), 107-117.