Leontief modelinin bir markov zinciri içinde incelenmesi

Yükleniyor...

1980

Kurum Yazarları

İlhan, İsmail

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Bursa Üniversitesi

Özet

Markov zincirleri, olasılık kuramının sosyal bilimlere uygulanışında, değerli bir araç olma yolunda gün geçtikçe artan bir öneme sahip olmaktadır. Markov zincirlerinin, bağımlı olasılıkların bir ifade şekli olduğu göz önüne alındığında uygulama alanlarının genişleyebilme imkânı hakkında bir kanıya varılabilir. Bir markov zinciri bilinen bir durumdan veya durumlardan belli olasılıklarla bir başka durum veya durumlara geçen (dönüşen) olay ya da olayların ilk adımı (veya dönemi)izleyen adımlar sonunda erişecekleri durumların olasılıklarını adım adım takipetme olanağı verebilmektedir. Bu analize girişmeden önce markov zincirlerinin temel unsurlarına ve özelliklerine kısaca değinmek gerekmektedir.

Anahtar kelimeler

Leontief modelinin, Markov zinciri

Alıntı

İlhan, İ. (1980). "Leontief modelinin bir markov zinciri içinde incelenmesi". Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat Fakültesi Dergisi, 2(1), 126-150.

Koleksiyonlar