1981

Bursa Üniversitesi

Dört gruptan oluşan toplam 58 sıçan üzerinde deneysel olarak yapılan ince barsak tıkanması sonucu ortaya çıkan Na-K, eritrosit, lökosit, hemoglobin ve hematokrit değerleri incelenmiştir. Bu değerlerin prognoz üzerine etkileri tartışılmıştır.
Smail-intestinal ileus was performed on 58 rat in four different groups and the result of Na, K, erythrocyts, leucocyts, hemoglobin and hernatoerit determinations have been studied. The effects of these values on the prognosis are discussed.

İnce barsak tıkanması, Hemokonsantrasyon, Elektrolit bozukluk, Prognoz, Small intestinal ileus, Prognosis, Hemoconsantration, Ion-deficiency

Taşdelen, İ. vd. (1981). "İnce barsak tıkanmalarında hemokonsantrasyon ve elektrolit bozukluğunun prognoz üzerine etkisi". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 8(2), 111-119.