Koroidea'nın angiografik görünümü ve klinik önemi

1975

Bursa Üniversitesi

Bu çalışmada, Urografin % 60 kullanılarak yapılan ve orbitada yeri şgal eden bir patolojisi olmiyan şahıslara ait 100 lateral karotid angiogramı tetkik edilerek koroideal pleksusun % 71 ranında görüldüğü saptanmış ve bu orana tesir eden faktörler tartışılmış, görünümün sabit olması nedeni ile intraorbital lezyonlarda bir tanı vasıtası olacağı üzerinde durulmuştur.
In this paper, choroideal plexus was looked for lateral carotoid angiogram, which belong to the patients who had not an intraorbiter lesion. 60% Urographin was used as contrast material. Choroideal plexus was seen in 71 of 100 angiogram, ( 71%) . Diagnostic value of choroid angiogram in intraorbiter and anterior fossa lesion was discussed.

Bu çalışma, XI. Ulusal Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Kongresi‘nde bildiri olarak sunulmuştur.

Koroidea, Angiografi, Angiography, Choroideal plexus

Özçetin, H. vd. (1975). "Koroidea'nın angiografik görünümü ve klinik önemi". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 2(3-4), 11-19.