4G yeni nesil LTE GSM baz istasyonu anten tasarımı

Bu çalışmada LTE 4G baz istasyonu antenleri incelenmiş ve bu sistemde çalışabilecek ilgili anten tasarımı yapılmıştır. Öncelikle 4G anten sistemleri araştırılmış, yüzeysel kullanım, hafiflik, ucuzluk gibi özeliklerinden dolayı tasarım için panel dipol anten seçilmiş ve uygun frekans aralığında çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Tasarımı yapılan anten diğer GSM frekanslarında da çalışmaya elverişlidir. Bu şekilde baz istasyonlarındaki anten sayıları azaltılarak, maliyet düşürülebilir.
In this study, LTE 4G base station antennas was being examine and planar dipole antenna was design for using these systems. Firstly 4G antenna system being researched, being selected planar dipole antenna because of surface practise, lightness, economic features. Proper frequency band working antenna being designed. This antenna can works on other GSM frequency. Like that can be reduced cost with base station antennas numbers decrease.

Panel dipol anten, LTE, Baz istasyonu, Planar dipole antenna, Base station

Acar, M. ve Yalçın, U. (2010). "4G yeni nesil LTE GSM baz istasyonu anten tasarımı". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 15(2), 23-29.