Farklı malzemelerin lazerle kesilmesi

2013-07-08

Bu yayında; lazer ışını kullanarak imalat konularında literatürde mevcut yayınların geniş bir değerlendirilmesi yapılarak lazerle malzeme kesim alanındaki olası gelişmeler tartışılmıştır. Literatürde mevcut yayınlar aşağıda sunulacağı üzere beş ana başlık altında toplanmışlardır: Deneysel çalışmalar, derleme çalışmaları, kesme parametrelerinin optimizasyonu çalışmaları, lazerle kesmeye yönelik teorik modelleme çalışmaları ve lazerle kesme ile ilgili diğer akademik çalışmalar.
In this paper; in general potential developments and trends of a particular machining field by extensively evaluating present studies of laser beam machining have been discussed. As it is indicated below, technical literatures have been subsumed under five major headlines: Experimental studies, reviews, optimization researches of the cutting parameters, theoretical modelling studies of laser beam cutting and academic studies relating to laser cutting.

Lazerle kesme, Derleme, Optimizasyon, Laser cutting, Review, Optimisation

Çavdar, K. ve Tanrısaver, T. (2013). "Farklı malzemelerin lazerle kesilmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 18(2), 79-99.