Savaş karşısında felsefi tavır alış

İşler, Hülya

Savaş: nedeni, sonucu, kapsamı, sınırları değişse de tarih sahnesinde varlığını daima koruyan bir olgudur. 21 yüzyılda savaş meşruluğunu ve şiddetini daha da arttırarak insan türünü yıkıma sürüklemektedir. Bu çalışmada savaşın neliğinden yola çıkarak düşünürlerin bu konudaki görüşleri ele alınmaktadır.
Even its reason, result, extend or boundary has been changed, war is still a fact that persists its existence in the scene of history. In the 21" century, war destroys human being by increasing its legitimacy and intensity even more. In this study, by taking the quiddity of war as starting point, it is emphasized the ideas of thinkers on the subject.

Savaş, Alt etme, Barış, İnsan, Çıkar çatışması, Pasifizm, War, Pacifism, Peace, Human being, Subordination, Conflict of interest

İşler, H. (2006). "Savaş karşısında felsefi tavır alış". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 6, 37-41.