Optik sinir gliomu

1991

Optik sinirin nadir görülen tümörlerinden olan optik gliomalar sıklıkla çocukluk çağında görülür. Optik sirıirirı herhangi bir kesiminde görülebilirse de olguların büyük bir kısmı kiazmada yerleşim gösterirler. Klinik davranış olarak iyi huylu tümörler olan optik gliomalar çocukluk çağında nadiren agresif davranırlar. Erişkinlerde ise genellikle daha kötü prognoza sahiptir. Tümörler kendilerini görme bozuklukları ve ekzoftalmi ile gösterirler. Nadir tümörlerden olan optik gliomalar, erişkin dönemdeki iki bayan hastada görülmeleri sebebiyle kaynakların ışığı altında incelenmiş.
Optic gliomas are rare tumors of the optic nerve which are almost always seen in childhood. Altlıough they can occur on any pan of the optic nerve, their most common localization is in the chiasmal segment. Clinically they behave as benign neoplasms, however rare malignant forms can be seen in children. Optic gliomas of adults have generally grave prognosis. First clinical signs of these tumors are generally vision disturbances and xerophthalmia. In this article two adult optic gliomas have been discussed in view of old and recent literature.

Optik sinir gliomu, Gliomas of the optic nerve

Yerci, Ö. vd. (1991). ''Optik sinir gliomu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(2), 339-344.