1984

Önemli tekstil maddelerinden; yün, tiftik ve deve yünü liflerinin incelik, uzunluk, direnç vb. çeşitlik teknolojik özellikleri birçok yerli ve yabancı araştırmalarla saptanmış ve bu alanda birçok bilgi ler ortaya konulmuştur . Ancak bu özelliklerin dayanağı olan lifterin fiziksel ve kimyasal iç yapıları üzerindeki araştırmalar ise, bu özelliklerin incelenmesine yarayışlı araç ve gereçlerin güç temin edilebilmesi nedeniyle sınırlı olmuş­tur.

Tekstil maddeleri, Deve yünü lifi

Altınbaş, E. T. (1984). "Yün, tiftik ve deve yünü liflerin fiziksel iç yapıları üzerinde elektron mikroskopla bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 1(1), 231-238.