Teknolojik kültür ve felsefenin sonu

Yükleniyor...

2003

Kurum Yazarları

Zimmerman, Michael
Dalgıç, Neziha

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

Yıllardır çeşitli filozoflar felsefenin sonunu ilan etmekteler. Bu, tarihsel bilincin gelişmesinin bitişinin Hegel'in sistemi olduğunu iddia eden Hegelcileri de kapsar. Eger felsefe mutlak Geist'ın tarihinin sergisi olarak belirlenirse, felsefe Hegel'in çalışmasında (Geist'ın) kendi kendini sergilemesiyle sonlanır. Felsefeyi dünyayı kavramak için sadece bir girişim olarak belirlersek, Marksistler de felsefenin sonlanmakta olduğunu iddia ederler. Söylendiği üzere, felsefe dünya içinde insanoğlunun yerini bulmak için onu yorumlamayı araştırmaktadır.

Anahtar kelimeler

Teknolojik Kültür, Felsefenin sonu, Filozof, Hegel sistemi, Martin Heidegger, Öznel düşünme

Alıntı

Zimmerman, M. (2003). ''Teknolojik kültür ve felsefenin sonu''. çev. Neziha Dalgıç. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 2, 97-103.

Koleksiyonlar