1987

Seks steroidlerinden birisi olan estrodioliin lipit metabolizması üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla, oral kontraseptiv kullanan 24 kadın, gebe 54 kadın ve 56 tane de sağlıklı genç kadın estradiol düzeyleriyle lipid metabolizması arasındaki ilişkiler incelendi.
In order to investigate the effects of estradiol, one of the sex steroids, on the lipid metabolism, we have correlated the estradiol values and many of the lipid values in 24 women who are taking oral contraceptives, 54 pregnant and 56 healthy young women.

Gebelik, Oral kontraseptiv, Estradiol düzey, Lipid profil, Pregnancy, Estradiol level, Lipid profile, Oral contraceptive

Güler, H. A. ve Özkan, K. (1987). ''Gebelerde ve oral kontraseptiv kullanan kadınlarda, estradiol düzeyleriyle lipid profilleri arasındaki ilişkilerin incelenmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(1), 1-8.