Platon'un ruhun ölümsüzlüğü düşüncesini phaidon diyalogunda temellendirişi

Yükleniyor...

2003

Kurum Yazarları

Becermen, Metin

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

Phaidon diyalogu, Platon'un 'ruhum ölümsüzlüğü' düşüncesini ve buna bağlı olarak 'pay alma' sorununu ciddi bir şekilde ilk defa .ele aldığı bir diyalogdur. Diyalog, bir tiyatro oyununun sergilenmesi gibi şekillenir. Ölmek üzere olan Sokrates, mutlu bir adam portresi çizer. Ama bunu, ruhun ölümsüzlüğüne yürekten inandığı için yapar. Beden ve bedensel şeyler yok olup giderken, ruh ve ruhsal olan şeyler yok olmazlar. Bu nedenle ruhumuzu ölümsüz olan şeylerle doldurmalıyız. Ayrıca, Platon'a göre, biz iyi bir yaşam sürdüğümüz zaman bunun ödülünü alırız.

Anahtar kelimeler

Platon'un Ruhu, Ölümsüzlük düşüncesi, Phaidon diyaloğu, Temellendiriş, Ruhum ölümsüzlüğü, Pay alma

Alıntı

Becermen, M. (2003). ''Platon'un ruhun ölümsüzlüğü düşüncesini phaidon diyalogunda temellendirişi ''. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 2, 109-116.

Koleksiyonlar