Nervus intercostalis'lerin adrenerjik liflerinde noradrenalin miktarı

Yükleniyor...

1981

Kurum Yazarları

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Bursa Üniversitesi

Özet

Bu çalışmada, tavşanlarda nn. intercostales içindeki adrenerjik liflerin noradrenalin miktarı spektrofoto kolorimetrik olarak hesaplandı. Adrenerjik liflerin yaklaşık olarak 5.4 ng/sm noradrenalin ihtiva ettiği tespit edildi.
In this study, noradrenalin quantity of the adrenergic fibres of intercostal nerves of the rabbit was calculated spectrophotofluorometrically.The amount of the noradrenalin was found about 5.4 ng in 1 cm of the intercostal nerve of the rabbit.

Açıklama

Noradrenalin tayini için İstanbul Tıp Fak. Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Kürsüsünde mevcut spektrofoto fluor metreden yararlanılmıştır.

Anahtar kelimeler

Nervus intercostalis, Adrenerjik lifler, Noradrenalin miktarı, Adrenergic fibers, Noradrenaline amount

Alıntı

Çimen, A. (1981). ''Nervus intercostalis'lerin adrenerjik liflerinde noradrenalin miktarı''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 8(1), 1-4.

Koleksiyonlar