Şaşılıkta penalizasyon tedavisi

1980

Bursa Üniversitesi

Bursa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kürsüsü Şaşılık Servisinde içe şaşılığı ve ambliyopisi olan 20 hastada yakına penalizasyon tedavisi yapılmıştır. Bu hastaların takip süresi 1 ile 13 ay arasında olup 11 'inde görme artmış (% 60). 3 'ünde ekzantrik olan fiksasyon sentralleşmiştır. Yöntemin özellikle okul çağındaki çocukların şaşılık tedavisinde diğer yöntemlerden üstün olduğu gözlenmiştir.
20 Cases of esotropia and amblyopia patients was treated with near penalisation in orthoptic service of ophthalmology department of Bursa Faculty of Medicine. Following period was between 1 and 13 months. Visual acuity was increased in 11 patients (60 %) and in 3 patients eccentric fixation were centralised with this treatment. Superiority of this method than others, especially in treatment of school children was observed.

20.03.1980 Tarihli Bursa Oftalmoloji Dern. Bil. Topl. Tebliği.

Şaşılıkta, Penalizasyon tedavisi, Göz hastalıkları, İç şaşılık, Ambliyopi, Çocuk

Özçetin, H. vd. (1980). ''Şaşılıkta penalizasyon tedavisi''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 7(1-2), 33-38.