Fizyolojik hiper-prolaktinemi üzerine yeni görüşler

1981

Bursa Üniversitesi

Gebelik boyunca giderek artan serum prolaktin, doğumdan sonra, şayet anne çocuğunu emziriyorsa, uzun süre yüksek olarak kalır. Her emzirme işleminden sonra prolaktin seviyelerinde ani yükselmeler meydana gelmektedir. Gebelik ve laktasyon dönemlerinde yükselen prolaktinin kansere karşı meme dokusunu koruduğu iddia edilmektedir. Bu yazıda, gebelik esnasında ve laktasyon döneminde görülen fizyolojik hiperprolaktinemi ile ilgili literatür verilerinden yararlanılarak yapılan bir derleme sunulmuştur.
The serum prolactin level that increases during pregnancy, will be high for a long time, if the mother feeds her baby after delivery. After every feeding, the prolactin levels make a pick. It is proposed that the rising prolactin in pregnancy and lactation can protect the mammary tissue against cancer. In this article physiological hyperprolactinemia which is seen during pregnancy and lactation, has been presented with the help of recent related literature.

Fizyolojik, Hiper-prolaktinemi, Yeni görüşler, Physiological, Hyper-prolactinemia, New insights

Küçükkömürcü. Ş. (1981). ''Fizyolojik hiper-prolaktinemi üzerine yeni görüşler''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 8(1), 93-98.