Frozen kesitlerde güvenilirlik derecesi

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

1980-1990 yılları arasında laboratuvarımızda yapılan 774 Frozen kesit yeniden gözden geçirildi. Sonuçlar olguların permanant kesitleri ile karşılaştırıldı. Frozen kesitlerin doğrulukları organ ve sistemlere göre sınıflandırıldı . Sonuçlar kaynaklarla karşılaştırıldı. Sonuç olarak en yüksek doğru tanı oranı (% 100) ile deri ve paratiroid biopsilerinde, en düşük (% 77) doğru tanı pankreas ve koledok dokularında gözlendi. Ortalama doğruluk oranı 774 olguda % 89,9 idi.
We have reviewed 774 Frozen section slides in our laboratory between 1980-1990 period. The results compared with permanant sections of each cases. Accurecy of frozen sections have been classified according to the organs and systems. Results compared with literatures. As a result highest accurate diagnosis rate ( 100 %) was seen in skin and parathyroid biopsies, and lowest (77 %) correct diagnosis was seen in pancreas and choledoc tissues. Average accurate diagnosis rate was 89,9 % in 774 cases.

Anahtar kelimeler

Frozen kesitler, Güvenilirlik derecesi, Degree of reliability, Frozen sections

Alıntı

Yerci, Ö. vd. (1991). ''Frozen kesitlerde güvenilirlik derecesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(1), 29-35.