Eski Ahit’in apokrif kitapları

2003

Charlesworth, James H.

Bu makale Eski Ahit’in apokrif ve pseudepigrafik kitapları hakkında özet bilgiler vermektedir. Bu metinler Yahudi ve Hıristiyan Kutsal Kitaplarına dahil edilmemişler ve bu nedenle de önemlerini kaybetmişlerdir. Ancak, Eski Ahit’le yakından ilişkili olan bu metinlerin, ilk dönem Yahudi ve Hıristiyan tarihlerinin anlaşılması açısından taşıdıkları önem de yadsınamaz. Yazar apokrif kitapları üç, pseudepigrafik kitapları ise beş kategoriye ayırmaktadır.
This essay gives information on the apocrypha and pseudepigrapha of the Old Testament. These documents were not included in Old Testament or New Testament, so they lost their influence and importance. But the importance of these writings on understanding early Jewish and Christian history cannot be denied. The writer organizes Apocrypha in three, and Pseudepigrapha in five categories.

Apokrifa, Pseudepigrafa, İkinci derecede kanonik, Heretik, Apocrypha, Pseudepigrapha, Deuterocanonic, Heretic

Charlesworth, J. H. (2003). "Eski Ahit’in apokrif kitapları". çev. Muhammet Tarakcı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 12(2), 385-411.