Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde 1980-1986 yılları arasında yatan milyer tüberkülozlu olguların incelenmesi

1989

Kliniğimizde 1980-1986 yılları arasında yatan 1147 akciğer tüberkülozlu hastadan 12 tane Milyer Tüberkülozulu olgu saptanmıştır. Klinik ve radyolojik olarak Milyer Tüberküloz tanısı konan olgularının toplam akciğer tüberkülozlu hastalara oranı, klinik, radyolojik, biyokimyasal özellikleri, diğer organ tüberkülozları ile birlikte görülme ilişkisi incelenerek sunulmuştur.
12 patients with tuberculosis of the miliary out of 1147 patients with tuberculosis of the lung who were treated in our clinic, University of Uludag. Faculty of Medicine between 1980 and 1986 was recorded. The ratio of patients with tuberculosis of the lung and clinical radiological, biochemical properties of the miliary tuberculosis, the relation of the military tuberculosis appearance with the other organs tuberculosis were investigated.

Göğüs hastalıkları, Milyer tüberküloz, Miliary tuberculosis, Chest diseases

Aksel, N. Ç. vd. (1989). ''Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde1980-1986 yılları arasında yatan milyer tüberkülozlu olguların incelenmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(2), 219-224.