Türkiye'de makarnalık buğday tarımının sorunları ve çözüm önerileri

1995

Bu çalışmada, ekolojik uygunluk, sanayinin varlığı ve dış ticaret olanakları bakımından ülkemiz için önemli olan makarnalık buğday tarımının sorunları incelenmiştir. Makarnalık buğday tarımının gelişimini sınırlayan başlıca faktörlerin veri noksanlığı, fiyat ve çeşit sorunları olduğu saptanmış ve bunlara çözüm önerileri getirilmeye çalışılmıştır.
In this study, the problems of durum wheat cultivation in Turkey were examined with respect to ecological convenience, industrial existence and irade possibilities. Principal factors restricting the improvement of durum wheat cultivation were determined to be inefficient data, price and variety and to these were tried to found solution proposals.

Makarnalık buğday, Fiyat ve çeşit sorunu, Durum wheat, Price and variety problems

Ayçiçek, M. ve Yürür, N. (1995). “Türkiye'de makarnalık buğday tarımının sorunları ve çözüm önerileri”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 277-286.