Finansman bonolarının hukuki niteliği

1990

Çeker, Mustafa

Anonim ortaklıklar ana sözleşmelerindeki iktisadi maksad ve konuları gerçekleştirebilmek için esas sermaye ve yedek akçeleri dışında banka kredisi almak, tahvil veya kar zarar ortaklığı belgesi ihraç etmek suretiyle kaynak yaratma imkânlarına sahiptirler. Ayrıca bu yolların yanısıra, finansman bonosu ihracı ile kısa vadeli finansman ihtiyaçlarının karşılanması mümkündür. Bu çalışmada, finansman bonolarının genel özellikleri belirlenerek, hukuki niteliği sorununa (Kıymetli Evrak Hukuku ve Sermaye Piyasası Hukuku açısından) bir çözüm bulunmaya çalışılacaktır.
Joint stock companies have the opportunity to create resources by obtaining bank loans, issuing bonds or profit and loss sharing certificates, apart from the basic capital and reserves, in order to realize the economic purposes and subjects in their articles of association. In addition to these ways, it is possible to meet short-term financing needs by issuing financial bonds. In this study, by determining the general characteristics of financing bills, a solution to the legal nature problem (in terms of negotiable instruments law and capital market law) will be tried to be found.

Finansman bonoları, Sermaye piyasası hukuku, Kıymetli evrak hukuku, Financing bills, Capital law, Negotiable instruments law

Çeker, M. (1990). "Finansman bonolarının hukuki niteliği". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 11(1-2), 69-80.