Göz içi sıvısındaki potasyum miktarına göre ölüm zamanının tayini

1978

Bursa Üniversitesi

Adli Tıbbı meşgul eden önemli konulardan biri olan ölüm zamanının tayininin önemi anlatılmıştır. 15 dakikada göz içi sıvısındaki potasyum konsantrasyonuna göre Sturner formülleri ile ölüm zamanı tayin edilmiştir. Yönetimin güncel yaşamda geçerliliği tartışılmıştır.
In this study, the importance of the determination of dying time which is the most important subject for forensic medicine dealt with was explained. In 15 cases dying time was determined according to the potassium concentration in humor vitreouş by Sturner formula. Then the validity of the method in nowadayıs was discussed.

Göz içi sıvısı, Potasyum miktarı, Ölüm zamanının tayini, Intraocular fluid, Determination of time of death, Amount of potassium

Özden, S. Y. (1978). ''Göz içi sıvısındaki potasyum miktarına göre ölüm zamanının tayini''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 5(1-2-3-4), 27-30.