Düşük plazma çinko düzeyi ve gebelikle ilişkisi

1989

Bursa Üniversitesi

Çinko günümüzde, tıbbın hemen her dalında giderek önem kazanmaktadır. Gebelikte de plazma düzeylerinin düşüklüğünün, annede, fetüste ve yenidoğanda çeşitli bozukluklara yol açtığı bildirilmektedir. Emzirmenin kesilmesini izleyerek ortaya çıkan bir Acrodermatitis Enteropatica olgusu nedeniyle bu konudaki bilgiler gözden geçirilmiştir.
In now days zinc is getting much more importance in every branch of medicine. It has been suggested that low plasma levels of it during pregnancy may lead to different pathologies in mother, fetus and newborn. Because of a case of Acroder matitis Enteropatica, that occured after a short time of breast-feeding, the related literature is reviewed.

Düşük plazma, Çinko düzeyi, Gebelik, Low plasma, Pregnancy, Zinc level

Daregenli, Ö. (1989). ''Düşük plazma çinko düzeyi ve gebelikle ilişkisi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(1), 151-154.