Eleştiri düşüncesi: Kant’ın eleştiri felsefesi’ne giriş

2018-02-10

Caird, Edvard
Bal, Metin

Bu felsefi metin Immanuel Kant’ın eleştiri düşüncesi üzerinedir. Yazar metin boyunca Immanuel Kant’ın başyapıtı olan Saf Aklın Eleştirisi üzerine yoğunlaşır. Kant kendi çağını, herşeyin boyun eğmek zorunda olduğu eleştiri çağı olarak tanımlar. Kant’ın eleştirel çalışması sadece nesneyi değil öznenin zihinsel yapısını da aydınlatır. Kant kendi eleştirisini dogmatizm ve kuşkuculuğa yönlendirir. Bu metnin cevaplamaya çalıştığı sorular şunlardır: Kant’ın sözlerindeki eleştiri ile kastedilen şey nedir ve eleştiriyi özellikle kendi çağının özelliği olarak görmesinde Kant hangi gerekçeye sahiptir?

Kant, Saf aklın eleştirisi, Eleştiri, Dogmatizm, Kuşkuculuk

Caird, E. (2018). "Eleştiri düşüncesi: Kant’ın eleştiri felsefesi’ne giriş". çev. Metin Bal. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 30, 253-279.

Collections