Periodik asit schiff (PAS) reaksiyonu

1995-12-18

Periodik Asit Schiff (PAS) reaksiyonu, dokulardaki karbonhidratların varlığını göstermede faydalı bir indikatördür ve bu teknik özellikle bir diastaz sindirim enzimi ile beraber uygulandığı zaman glikojen için uygundur. Birçok histokimyasal metod çoğunlukla laboratuvar teşhisinde kullanılır. Dokularda glikojeni ve glikuzumoglikanları mukopolisakkaritleri depolayan hastalıklara sahip hastalardan alınan dokuların biyopsilerinde PAS amilaz reaksiyonu rutin olarak kullanılabilir.
The PAS reaction is a useful indicator of the use of the presence of tissue carbohydrates in the tissues and proper for glycogen especially when it is applied with a diastase digestion enzyme. Numerous hıstochemical techniques are often used in a lab diagnosıs. The PAS amilase reaction can be used in the biopsy of tissues taken from patients who have diseases such as storing glycogen and glycosaminoglycans (mucopolysaccharides).

Periodic asit, Schiff, Glikozaminoglikan (mukopolisakkarit), Glikojen, Schiff, Glycoseaminoglycan (mucopolisaccaride), Glycogen

Yardımoğlu, M. (1996). ''Periodik asit schiff (PAS) reaksiyonu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 23(1-2-3), 115-116.